Wednesday, May 6, 2015

R O C A S I A 2013


ROCASIA


Mula ditubuhkan secara rasminya pada tahun 2013. ROCASIA adalah singkatan kepada ROCK ACUAN MALAYSIA yang membawa maksud genre muzik ROCK kumpulan ini berakarumbi kepada perjuangan seni/karya tempatan dan Malaysia secara amnya.

Bertekad dan bercita-cita untuk melangkah lebih jauh dalam industri muzik tempatan dan seterusnya di peringkat tanahair.

Gabungan pemuzik yang terdiri daripada Amy Pengalat (Vokalis), Zaidy JD (Bassist), Mady LSC (Gitarist) Amy (GitaristUtama) dan Putra Hafiez EK (Drummer). Pada asalnya, perjuangan ROCASIA lebih bersifat hobi memandang terikat dengan komitmen kerjaya masing-masing. Bagaimanapun, oleh kerana sokongan padu dan berterusan oleh semua pihak maka ROCASIA berusaha untuk memberikan komitmen yang terbaik demi mencapai misi yang ditetapkan.

Harapan agar mendapat tempat di hati peminat muzik tempatan kerana tanpa sokongan padu dari pelbagai pihak bakat dan seni yang ada tidak akan kemana pada masa yang sama juga band ini masih baru dalam arena muzik di Sabah. Pihak ROCASIA berharap agar banyak pihak tampil ke hadapan membantu semua penggiat seni muzik demi survival dan perkembangan positif industri muzik di SABAH. Terima kasih kerana menyokong perjuangan karya seni ROCASIA.

No comments:

Post a Comment